De Referentie in beton

Vindt u net als ons dat beton een schitterend en veelzijdig materiaal is?

Ontdek dan snel het ruime aanbod hoogwaardige betonproducten van Scheys Beton, van ruwbouw tot tuinaanleg.

Kiest u voor Scheys Beton, dan kunt u rekenen op de flexibiliteit van een familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring.

Scheys Beton N.V.

Scheys beton, een familieverhaal

Het verhaal van Scheys Beton vangt aan begin vorige eeuw als handel in bouwmaterialen en kolen.

Met de opkomst van de industrialisatie beslist Scheys zich te specialiseren in de productie van betonblokken.

Reeds in 1976 start de productie van gekleurde betonproducten, met de aankoop van een eerste Amerikaanse Columbia machine. Zo ontstaat Scheys Beton die een pioniersrol zal spelen in de ontwikkeling van hoogwaardige gekleurde zichtbetonstenen.

Met de overname in 1995 door de familie Frederickx blijft Scheys Beton een familiale kmo die staat voor kwaliteit, service en flexibiliteit. 1995 is ook het jaar dat de eerste getrommelde Columbias klinkers worden geproduceerd, waarmee het startschot is gegeven voor de uitbouw van een volledig gamma aan tuinproducten. Tevens wordt overgeschakeld van de productie van gekleurde betonblokken naar gekloven betonstenen.

In 2001 wordt geïnvesteerd in een nieuwe state-of-the-art fabriek die er zal voor zorgen dat Scheys Beton, mede door de steeds aanhoudende investeringen en productontwikkelingen, een vaste waarde wordt op de tuinmarkt.

Een laatste belangrijke datum in onze historiek is 2014. In dat jaar ontwikkelt de firma Scheys Beton het innoverende, gepatenteerde Stackton droogstapelsysteem.

Het Stackton systeem heeft intussen zijn succes bewezen en onderstreept het innoverende en kwaliteitsbewuste karakter van onze familiale kmo.

Bezoek ons

U kan onze producten steeds in het echt bekijken bij één van onze verdelers of in ons toonpark in Lubbeek.

Maandag tot vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur.

Naar de contactpagina

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.