Stackton One

Omschrijving

Heeft u te maken met hoogteverschillen tussen uw bouwplaats en de straat? Hoogteverschillen in de tuin die u wil aanpakken? Wenst u deze niveauverschillen niet alleen op een duurzame maar ook op een estetisch verantwoorde manier aan te pakken? Dan maakt u met de grondkerende producten van Scheys Beton de juiste keuze. Niveauverschillen groot of klein, recht, hoekig of afgerond? Wij hebben voor u de juiste oplossing. Onze keerwanden zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren.

De Stackton blokken worden droog gestapeld, te vergelijken met de lego blok. Klassieke hulpmiddelen  zoals lijm, siliconen, mortel  of andere verbindingsmiddelen zijn hier  overbodig.

Daardoor is Stackton het eenvoudigste bouwsysteem om keermuren of keerwanden te plaatsen.

Bovendien zijn onze keermuren door hun afwerking en gekloven oppervlak praktisch onderhoudsvrij.

Karakteristieken
  • Eenvoudige en snelle bouwwijze
  • Geen lijm noch mortel nodig
  • Duurzaam
  • Onderhoudsvrij
Downloads

Kleuren
Zwart

Zwart

Bruin-zwart

Bruin-zwart

Zilvergrijs

Zilvergrijs

Stackton keermuur systeem

De Stackton keermuur wordt gevormd door G-blokken te verbinden met counterblokken die gevuld worden met gebroken steenslag. De achterliggende grond wordt opgevangen door het gewicht van die keerwand. De combinatie van counterblokken die gevuld worden met waterdoorlatende steenslag en een drainage in de fundering onder de counterblokken zorgt ervoor dat grond- en regenwater achter de wand gemakkelijk wegvloeit, waardoor er geen druk ontstaat op de keermuur. Om indringen van aarde te voorkomen wordt de bovenste rij counterblokken bedekt met een worteldoek die tegen de achterzijde van de counterblokken oploopt tot de bovenkant van de te nivelleren grond.

Ontdek hier hoe een Stackton keerwand wordt opgebouwd.

Stackton Curved

Stackton Curved is de perfecte aanvulling om een licht gebogen grondkering te realiseren. De set van 4 stenen zorgt ervoor dat uw keerwand perfect in halfsteensverband blijft.

De blokken hebben aan één zijde een gekloven textuur en worden droog gestapeld en verbonden door de verankeringsblokjes.

Binnen- en buitenbochten zijn verschillend van elkaar en zijn alleen per set van 4 stenen te gebruiken. Deze 4 stenen passen hol/bol in elkaar en worden in 2 lagen bovenop elkaar gestapeld. Hierdoor blijft het halfsteensverband behouden.

Elementen voor een grondkeermuur

G-(gravity) blok met 2 uitsparingen, aan de voorzijde de gekloven afwerking, beschikbaar in de kleuren Zwart, Bruin-zwart en Zilvergrijs.

Formaat: 40 x 20 x 12,5 cm

Verankeringsblok die in de uitsparing gelegd wordt.

 

Formaat: 8,8 x 8,8 x 12,5 cm

Counterblok die achter de G-blok wordt geplaatst.

 

Formaat: 40 x 30 x 12,5 cm

Afdeksteen (cap) die het geheel passend afwerkt.

 

Formaat: 20 x 20 x 6 cm (gelijk met de muur) of 20 x 30 x 6 cm (overstekend)     (l x d x h)

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.