Trappen

Omschrijving

Het integreren van een trap in een Stackton keermuur is zeer eenvoudig en kan met dezelfde gravity blokken en afdekstenen. De hoogte van de treden (optrede) is vrij te bepalen en situeert zich best tussen 15 en 18 cm hoogte.

Een aantrede van 25 cm en groter is aangewezen om als buitentrap op te stappen. Trappen met tussenbordessen zijn eveneens mogelijk.

Uiteraard is het juiste hoogteverschil van het laagst afgewerkte niveau en de bovenste trede noodzakelijk om het aantal optreden en de hoogte van de optrede te bepalen. Het aantal treden vermenigvuldigd met de afmeting van de aantrede bepaald de totale traplengte eventueel vermeerderd met de afmeting van de tussenbordessen.

De trapbreedte dient telkens een veelvoud van 20 cm te zijn. (1/2 blok).

Als afwerking voor de aantrede kunnen de caps 20-30-6 worden gebruikt waarbij de voorzijde van de trapneus identiek aan de muurafdekcap een gekloven voorvlak heeft. Het bevestigen van de caps gebeurt eveneens met een betonlijm.

De traptreden kunnen eveneens met een deksteen naar keuze worden afgewerkt. Zoals een deksteen die aansluit bij de betegeling. Ook op deze manier bekom je een mooi geheel.

Bij ongelijke traptreden wordt de neus telkens aangezet in Stackton. Het verschil kan vervolgens worden opgevuld met terrastegels of klinkers.

Andere producten

Borstweringen - Balustraden - Omheiningen
Lees meer
Tussenbermen
Lees meer
Plantenbak
Lees meer
brievenbus
Lees meer
reinforced wall
Lees meer

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.