Tussenbermen

Omschrijving

Hoge keermuren zijn uiteraard onderhevig aan een grotere gronddruk waardoor de keermuur dikker wordt. Het aantal rijen counterblokken is immers afhankelijk van de muurhoogte, grondsoort en belasting.

Soms is het interessanter om de hoge constructies te vervangen door 2 of meerdere lage keermuren waarbij de zone tussen de wanden als plantenborder kan gebruikt worden. De wanden gedragen zich onafhankelijk van elkaar wanneer de tussenafstand van de wanden minimum twee maal de hoogte van de onderste wand bedraagt en de hoogte van de bovenste wand kleiner of gelijk is aan de hoogte van de onderste wand.

De laagst gelegen muur wordt steeds berekend als een muur met bovenbelasting. Bij kortere tussenafstanden, belaste muren en keerwanden met meer dan 2 tussenbermen is er steeds een bijkomende studie nodig. Hiervoor zijn ook oplossingen mogelijk.

Andere producten

Trappen
Lees meer
Borstweringen - Balustraden - Omheiningen
Lees meer
Plantenbak
Lees meer
brievenbus
Lees meer
reinforced wall
Lees meer

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.